tisdag 30 augusti 2011

:-(

Heeej!
Vägdag idag, minus 1,1kg. Jag är inte nöjd. För lite viktnedgång för en hel del blod/svett/tårar (det är jobbigt att bli opererad).
Skit också! Ska det fortsätta med ett fjuttigt kilo varje vecka?

-4,6 kg från operationen
-14,6 kg från start

Det är komiskt hur man tänker innan/efter operationen. Innan jag opererade mig tyckte jag att 1kg var hur mycket som helst! Det var mer kämpigt på ett annat sätt än nu. Varenda liten kalori var jag tvungen att hålla koll på för att gå ner ett helt kilo.
Nu gnäller jag för att det bara är 1kg. Förra veckan gick jag ner 3,5kg och nu 1kg. Hm..jag är naiv som tror att jag ska gå ner 3,5kg varje vecka. Men det vore trevligt på ett sätt.
Jag vet att jag ska vara nöjd, och innerst inne så är jag nog det. Jag har bara inte fattat det själv ännu.
Ser vi till fakta så hade jag aldrig gått ner 14,6kg på egen hand fram till idag! Så är det bara!

Fakta nr 2 är att det faktiskt är bättre att gå ner i vikt långsamt. Men jag, likväl dem flesta andra tjockisarna vill bli av med fettet fort som fan!

Man blir dum i huvudet av att gå ner i vikt fort. De första 10kg som jag gick ner innan operation har jag inte ens förstått att jag gått ner än. Jag "tror" att det bara är 4,5kg som räknas. Fast så är det ju inte! Men jag tror det iallafall!
Förstår ni ungefär hur jag tänker när jag försöker förklara hur jag tänker?

Lite jobbigt är det att vara lite psykstörd imellanåt!

Jaa, jag tycker att vi skiter i veckovikten (kommer ju rapportera ändå) och satsar på -10kg till julafton! Det är ca 16 veckor kvar. Så jag hoppas att jag klarar av det!


Nu ska jag fortsätta sura lite, sen blir det att diska undan. Kanske en promenad och förhoppningsvis lite besök av en vän innan lunch!

3 kommentarer:

 1. Du är så duktig! Tänk långsiktigt, 1 kg i veckan på 20 veckor blir många kilon. Och vet du, du är så din som du är och har den finaste insidan och största hjärtat o världen! Puss mina fina vän

  SvaraRadera
 2. Jag gick ner 1 kg i veckan i snitt första halvåret (förutom under flytet innan operationen, då var det lite mer) sedan började det gå långsammare. Jag var mycket nöjd med det och skinnet har hängt med riktigt bra. Jag var nöjd för att jag inte förväntade mig mer. Ta det bra lugnt och var inte orolig för ner kommer du gå lika mycket, oavsett om det är 1 eller 3 kg i veckan.. Kram

  SvaraRadera
 3. Det stämmer. Jag blev instruerad att äta 2dl varannan timme 7ggr/dag. Vi fick flyta 2-3 veckor innan operation samt 6 veckor efter operationen. Efter de 6 veckorna skulle vi äta puré i 2 veckor.

  Så det är verkligen skillnad på olika sjukhus. Frågade min dietist om detta och hon sa att det finns inga nationella riktlinjer utan varje dietist föreslår det de tycker verkar vara bäst, vilket tydligen kan skilja sig.

  SvaraRadera